Buet kjempeskjerm er gamerens våte drøm

Dells nyeste 42 tommers skjerm for «Alienware»-PC-er krummer seg elegant rundt brukeren.

Buet kjempeskjerm er gamerens våte drøm

Dells nyeste 42 tommers skjerm for «Alienware»-PC-er krummer seg elegant rundt brukeren.

På forbrukermessen Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas viser Dell en ny type skjerm, beregnet på spill-PC-ene i Alienware-serien.

Skjermen er på 42,4 tommer er krummer seg elegant rundt brukeren. Størrelsen tilsvarer to 24 tommers skjermer. Fordelen er selvsagt at det ikke er noe brudd i midten. Oppløsningen er 2880 x 900 punkter. Responstiden er 0,02 millisekunder, en tidel av de raske LCD-skjermer kan tilby. Fra normal arbeidsstilling (lekestilling?) dekker skjermen et synsfelt på 90 grader.

Det går, som kjent, ikke an å krumme dagens flatskjermteknologi. Den buede skjermen bruker derfor en teknikk der bildet projiseres på skjermflaten bakfra. Som disse bildene fra Giizmodo.com viser, innebærer det at skjermen er vesentlig større enn det man normalt får plass til på et skrivebord: Alienware Curved Monitor Looks Like It's From Another Planet.

Den buede kjempeskjermen er ikke i salg: Det er ikke oppgitt verken lanseringsdato eller pris. Det bekreftes bare at den vil bli langt dyrere enn noe av det Alienware, som Dell kjøpte i 2006, har tilbudt hittil, og at den kan komme på markedet i annet halvår 2008.

    Les også:

Til toppen