Bug i Internett Explorer 3.0

Kun dager etter lanseringen av Microsoft Corp.s Internet Explorer har selskapet oppdaget en programfeil.

Microsoft rapporterer om prgramvarefeil i den rykende ferske Internet Explorer 3.0. Explorer 3.0 er Microsofts svar på tiltale overfor Netscape Navigator i den vedvarende nettleserkrigen.

En talskvinne for Microsoft forteller at Explorer 3.0 har problemer med noen nettsteder som er passordbeskyttet. I henhold til Microsoft begynte selskapet å motta meldinger om problemet like etter at produktet ble sluppet forrige mandag natt amerikansk tid. Feilen i Explorer gjør at en bruker må registrere seg om igjen når han skal inn på en annen side i et passordbeskyttet nettsted. Feilen oppstår kun på noen passordbeskyttete nettsteder. Vi testet Internett Explorerer internt i digiredaksjonen mot tre forskjellige nettestede,r og vi opplevde ingen problemer, så feilen er tilsynelatende ikke noe kjempeproblem.

Programvareingeniører i Mircosoft jobber febrilsk for å lage et feilrettingsprogram, men de har ennå ikke funnet en løsning. Det er uklart hvordan feilrettingsprogrammet eventuelt vil bli tilbudt brukerne.

Endel innholdsprodusenter jamrer seg over å bli tvunget til å ta side i kampen mellom Netscape og Microsoft. Begge produsentene introduserer ny funksjonalitet som ennå ikke er tatt med i noen standarder. Derfor kan for eksempel nettsteder designet særlig for Microsofts Explorer gi Netscape-brukere problemer. I tillegg får innholdsprodusenter økte utviklings- og vedlikeholdskostnader. I sin ytterste konsekvens kan denne krigen føre til oppløsning av etablerte Internettstandarder.

Til toppen