Bug i Internett Explorer 3.0

Kun dager etter lanseringen av Microsoft Corp.s Internet Explorer har selskapet oppdaget en programfeil.

Kun dager etter lanseringen av Microsoft Corp.s Internet Explorer har selskapet oppdaget en programfeil.

Microsoft rapporterer om prgramvarefeil i den rykende ferske Internet Explorer 3.0. Explorer 3.0 er Microsofts svar på tiltale overfor Netscape Navigator i den vedvarende nettleserkrigen.

En talskvinne for Microsoft forteller at Explorer 3.0 har problemer med noen nettsteder som er passordbeskyttet. I henhold til Microsoft begynte selskapet å motta meldinger om problemet like etter at produktet ble sluppet forrige mandag natt amerikansk tid. Feilen i Explorer gjør at en bruker må registrere seg om igjen når han skal inn på en annen side i et passordbeskyttet nettsted. Feilen oppstår kun på noen passordbeskyttete nettsteder. Vi testet Internett Explorerer internt i digiredaksjonen mot tre forskjellige nettestede,r og vi opplevde ingen problemer, så feilen er tilsynelatende ikke noe kjempeproblem.

Programvareingeniører i Mircosoft jobber febrilsk for å lage et feilrettingsprogram, men de har ennå ikke funnet en løsning. Det er uklart hvordan feilrettingsprogrammet eventuelt vil bli tilbudt brukerne.

Endel innholdsprodusenter jamrer seg over å bli tvunget til å ta side i kampen mellom Netscape og Microsoft. Begge produsentene introduserer ny funksjonalitet som ennå ikke er tatt med i noen standarder. Derfor kan for eksempel nettsteder designet særlig for Microsofts Explorer gi Netscape-brukere problemer. I tillegg får innholdsprodusenter økte utviklings- og vedlikeholdskostnader. I sin ytterste konsekvens kan denne krigen føre til oppløsning av etablerte Internettstandarder.

Til toppen