BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bulgarer avslører sikkerhetshull i Internet Explorer

På fire uker har den uavhengige bulgarske sikkerhetskonsulenten Georgi Guninski avslørt og offentliggjort tre alvorlige sikkerhetshull i Internet Explorer.

19. okt. 2000 - 17:03

Guninski bruker fritiden sin på å jakte etter sikkerhetshull i Internet Explorer, Windows 2000, AIX og Netscape. Han er mangeårig bidragsyter til Bugtraq. På sitt eget nettsted, Guninski.com har han hittil i år offentliggjort 23 sikkerhetshull.

I går offentliggjorde han nok en metode som lar en ondsinnet person utforme et nettsted slik at vedkommende får tilgang til filer på lesernes PC-er, dersom leserne bruker Internet Explorer 5.5. Svakheten i Microsofts kode kan også utnyttes ved å sende en spesielt utformet webside til noen som bruker e-postklientene Outlook eller Outlook Express.

På sitt nettsted forklarer Guninski at metoden går ut på å spesifisere en kodebase for en Java-applet som lastes gjennom en objekt-tag og en jar-fil. Han gir et eksempel på kode som setter Java-appletens kodebase til file:///c:/ og slik åpner hele disken. Han skriver at denne svakheten ikke forårsakes av verken Java eller Microsofts Java virtuelle maskin, men i måten kodebasen settes av Internet Explorer. Han legger til at det sannsynligvis ikke er mulig å utnytte sikkerhetshullet til å skrive til offerets disk.

Microsoft ble varslet om sikkerhetshullet på lørdag. Ifølge Cnet arbeider selskapet med en patch.

I slutten av september og begynnelsen av oktober offentliggjorde Guninski to andre sikkerhetshull i Internet Explorer. Disse var mer alvorlige, siden de lot hackeren skrive til disken på offerets PC. Her pekte Guninski blant annet på en ActiveX-komponent som tillot eksekvering av skripter mottatt gjennom eksterne kilder som e-post og websider, i noen tilfeller også på PC-er der den nyeste sikkerhetsoppdateringen av Outlook er oppdatert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.