BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bull får nøkkelrolle i utviklingen av Monterey

IBM og Bull forlenger utviklingssamarbeidet for Unix-varianten AIX til minst 2005. Avtalen gir Bull en nøkkelrolle i utviklingen av den framtidige "super-Unix-en" Monterey.

Eirik Rossen
7. jan. 2000 - 14:35

Avtalen spesifiserer at AIX skal videreutvikles med tanke på styring av belastning mellom applikasjoner, administrasjon av Web-baserte systemer, høyere pålitelighet og bedre ytelse.

Markedssjef Thomas Hagelid i Bull sier selskapet stadig øker salget av AIX-maskiner og framhever Norge som et eksempel på Bull-selskap med spesielt høy kompetanse innen AIX.

Utviklingssamarbeidet vil gi betydelige ringvirkninger til Monterey-prosjektet som tar sikte på å skape en felles Unix for 32 og 64 biters Intel-prosessorer samt 64 biters Power-prosessorer. Prosjektet bygger i hovedsak på AIX og SCOs UnixWare, samt NUMA-Q-teknologien som fulgte med Sequent da denne ble kjøpt av IBM i juli i fjor. En rekke ledende leverandører av maskin- og programvare har uttalt støtte til prosjektet, blant dem Oracle, Netscape, PeopleSoft, Baan, Tivoli, BEA Systems, Informix, Computer Associates og BMC, samt Acer, Compaq, ICL og Unisys.

Bull synes svært fornøyd over å ha fått en nøkkelrolle som teknologiutvikler for en slik forsamling.

Les:


Bredt Oracle-engasjement i 64 biters Unix
Sun endelig i mål på Itanium
Sequent til IBM for 810 millioner dollar
Endelig en Unix på VMS-nivå

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.