Bull-gruppen utnevner overgangssjef

Styret i Bull-gruppen har utnevnt en ny toppsjef. Tidligere Sema-sjef Pierre Bonelli har frist til våren med å legge fram en ny forretningsstrategi for den falne giganten.

Pierre Bonelli var nevnt som et av de hete navnene til å ta over Groupe Bull SA etter Guy de Panafieu som ble presset til å si opp for noen uker siden. Den 62 år gamle veteranen forlot toppsjefstillingen i det britisk-franske utviklingsselskapet Sema da det ble overtatt av Schlumberger Ltd N.V. i sommer for 5,6 milliarder euro. Som Sema-sjef forhandlet han med Bull i 1997 med sikte på en mulig overtakelse av Bull, med dette initiativet førte aldri fram.

Bonelli sier til Wall Street Journal og til Financial Times at hans oppgave er å legge fram en ny strategi for Bull i løpet av våren. Han mener Bull har en framtid, men at denne må bekreftes gjennom en analyse. Inntil videre islegger han all videre avvikling av selskapet, inkludert det varslede salget av Integris France, den delen av Bulls service-avdeling som Steria ikke ville overta.

Den nye Bull-sjefen oppfatter sin stilling som tidsbegrenset, og sa at han i hvert fall ikke vil ha jobben om fem år.

Financial Times anslår Bulls samlede underskudd til 120 millioner euro i år, mot 243 millioner euro i fjor.

Til toppen