Bull hjelper Baan og BEA til Itanium

Bull samarbeider med blant andre Baan, BEA og norske Gallagher & Robertson for å porte applikasjoner til Itanium-plattformen.

Tilgang på applikasjoner er vilkåret for at nye maskinvareplattformer skal tas i bruk. Bull Infrastructure & Systems, som nettopp har lansert to Itanium-baserte servere med opptil henholdsvis fire og seksten prosessorer, har lansert ordninger der det skal samarbeides med programvareleverandører og kunder for å porte applikasjoner til Itanium-plattformen under ulike operativsystemer. Blant det første som deltar i ordningen er Baan, BEA Systems Inc og den norske spesialisten på løsninger mot Bull-maskiner Gallagher & Robertson AS. Verktøy fra disse er tilgjengelige allerede i dag.

- Bull har to porting sentre, eller Application Solutions Centres, i Europa der programvareleverandører og kunder får støtte til å porte sine applikasjoner, forteller Steinar Skånhaug i Bull-selskapet Integris Norge. - Det utenfor Paris tar seg av Windows, mens det utenfor Grenoble tar seg av AIX 5L og 64-biters Linux.

For omfattende systemer som BEA tar portingen tre måneder. For store applikasjoner kan det gjøres på to til fem uker.

Til toppen