Bull Norge er autorisert Java-senter

- Java er en nøkkelkompetanse for Bull, sa adm. dir. Kjell Rusti (t.h.) da han mottok Java Center-plaketten fra Jørgen Myrland i Sun Norge.

- Java er en nøkkelkompetanse for Bull, sa adm. dir. Kjell Rusti (t.h.) da han mottok Java Center-plaketten fra Jørgen Myrland i Sun Norge.

Bull AS er Norges første systemintegrator som kåres til "Authorized Java Center" av Sun. Den første norske utnevnelsen kom i fjor, med Tieto-Enator.

- I hele verden finnes det nå 113 autoriserte Java-sentre, forteller administrerende direktør i Sun Norge, Jørgen Myrland.

- I Skandinavia har vi valgt å legge listen ekstra høyt. Kravet til å komme i betraktning som senter ellers i verden er seks kompetente fagpersoner, fordelt på programmerere, systemutviklere og arkitekter. I Skandinavia kreves minst 20 programmerere, to utviklere og to arkitekter.

Myrland legger til at man planlegger til sammen fem Java-sentre i Norge. Innen utgangen av juni skal det utnevnes to til.

Rusti karakteriserte utnevnelsen som et vesentlig skritt for Bull som spiller på markedet for Internett og e-handel. Han ser for seg hvordan Java kan brukes over hele spekteret av det Bull har å tilby, fra store IT-anlegg til smartkort.

- Satsingen på Java vil fungere som en spydspiss overfor markedet og fremme alt vi lever av, det vil si drift, infrastruktur, systemintegrasjon og maskinvare. Den er med på å markere vår inntreden på Internett-bølge to, der store aktører vil prege utviklingen framfor hype og nye firmaer som preget bølge én.

Som mange andre aktører er Bull på jakt etter stadig mer kompetanse. Java-senter-status gjør selskapet mer tiltrekkende. På kontinentet har Bull kjøpt to webkonsulentselskaper på til sammen nærmere seks hundre ansatte. I Norge skal det rekrutteres mellom femti og hundre nye ansatte innen "e-solutions" i år.

Rusti legger ikke skjul på at et eget oppkjøp i Norge står på ønskelisten.

Status som Java-senter åpner et nytt perspektiv for Bull AS: Systemintegrasjon basert på Star Office og iPlanet-varen fra Netscape og Sun framfor Microsoft Office og Exchange.

- Microsoft har ikke de 60 til 70 prosent løsningene som vi trenger når vi skal arbeide med systemintegrasjon, påstår Geir Haugen, talsperson for Bulls konsulentavdeling. - Det har derimot iPlanet. De tilbyr en rekke byggesteiner innen katalogtjenester, meldinger og kalendre. Med Java som fyrtårn får vi det vi trenger til å satse hardt på e-infrastruktur.

Haugen ser også på Java som basisteknologi for å vokse ordentlig fra publiseringsløsninger til portaler, og for å realisere mange kunders forhåpninger til innkjøpsløsninger.

Les mer om fornyelsen i Bull AS:


Bull får nøkkelrolle i utviklingen av Monterey
Bull Norge øker med 27 prosent
Bull blir Microsofts brekkstang mot tunge miljøer i Europa
Bull satser på Axapta som forretningssystem
Bull med storstilt Linux-forpliktelse
Bull i e-handelsallianse med DMB&B Clarion
1800 må gå i Bull

Til toppen