BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bull selger Integris til fransk konkurrent

Det internasjonale franske IT-serviceselskapet Steria ønsker å overta Integris, Bulls nyutskilte serviceselskap. Tidligere Bull Norge vil legges under Steria.

22. mai 2001 - 11:55
Steria er et fransk IT-selskap som ble etablert i 1969. Det er spesialisert innen service, systemintegrasjon og drift (outsourcing), og er etablert i Storbritannia, Belgia, Tyskland, Sveits, Spania, San Francisco, Argentina, Saudi Arabia og Singapore. Årsomsetningen er 500 millioner euro, med 5.000 ansatte. Steria er notert på Euronext-børsen.

Forhandlingene mellom Steria og Groupe Bull SA gjelder to foreslåtte operasjoner. Den ene er at Steria overtar alle Integris' europeiske avdelinger utenfor Frankrike. Den andre er at Integris Frankrike overtas av en gruppe bestående av Steria, utenforstående investorer og Bull selv, med en andel begrenset oppad til 15 prosent.

Virksomhetene som Steria ønsker å overta representerer en årsomsetning på 840 millioner euro, og 10.000 ansatte. Integris er altså langt større enn Steria. Forskjellen er at Steria går med et solid overskudd.

Dersom forhandlingene fører fram, vil alt Bull hadde av virksomhet i Norden, og som ble utskilt som Integris-selskaper for under to uker siden, legges under den tidligere konkurrenten.

- Steria er ikke representert i Norge. Vi forventer at alt vil fortsette som før ved en eventuell overtakelse, sier administrerende direktør Kjell Rusti i Integris AS til digitoday.no. - Selv om vi forlater Bull-gruppen vil samarbeidsavtalene med det som er igjen av Bull vil bli opprettholdt.

Rusti sier han ser positivt på operasjonen.

- Steria er veldig høyt profilert i Frankrike. Selskapet har bra fortjeneste på sin omsetning, det er en trend Bull ikke har vært kjent for internasjonalt. Vi kan forvente oss en sterkere og mer tjenesteprofesjonell eier.

Eventuell navnebytte vet ikke Rusti noe om. Ytterligere informasjon til medarbeidere og ledere ventes i begynnelsen av neste uke.

Bull har tidligere solgt smartkortvirksomheten sin til Schlumberger Ltd N.V.. Et salg av Integris til Steria innebærer at Bull-gruppen sitter igjen med server og systemavdelingen Bull Infrastructure & Systems og programvareselskapet Evidian. Ingen av disse er representert i hjemlandet til Bulls grunnlegger, nordmannen Fredrik Rosing Bull.

De videre forhandlingene dreier seg blant annet om oppgjørsformen. Ifølge Wall Street Journal kan Bull-gruppen se fram til trang likviditet til sommeren, og kan følgelig ventes å presse for at så mye som mulig gjøres opp i cash.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.