RESULTATERFINANS

Bunnen kan være nådd innen IT

Nettverk-giganten Ciscos tall er dårlige, men tolkes positivt på vegne av hele bransjen.

7. mai 2009 - 08:09

Cisco kunngjorde i går sine tall for kvartalet fram til 25. april, regnskapsårets tredje.

Sammenliknet med samme kvartal for et år siden, falt omsetningen med 17 prosent til 8,2 milliarder dollar. Resultatet etter skatt falt med 24 prosent til 1,35 milliarder dollar. Begge tallene er så vidt bedre enn det analytikerne hadde ventet, ifølge Thomson Reuters.

Cisco-sjef John Chambers sa i en telekonferanse med analytikere at man for første gang på mange måneder ser tegn på en mer stabil markedssituasjon. Han legger til at ingen vet hvor lenge dette vil vare, eller hvorvidt det vil lede til en opptur i løpet av de nærmeste kvartalene.

Ved resultatframleggelsene for regnskapsårets første og andre kvartal, var Chambers klar på at kundene trappet ned sine IT-investeringer. Nå gjør de ikke det lenger, men nivået er godt under det det var for et år siden.

Cisco-tallene betraktes som en indikator for hvordan IT-bransjen vil utvikle seg. Chambers advarte mot en ventet nedtur allerede i 2007, på et tidspunkt da optimismen fortsatt rådet.

For inneværende kvartal venter Cisco en omsetning mellom 8,3 og 8,6 milliarder dollar. Det er 17 til 20 prosent lavere enn for et år siden, men likevel noe mer optimistisk enn analytikerne.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.