Bunnskrapt kasse i børsnotert selskap

Det børsnoterte ASP-selskapet Intellinet har i løpet av år 2000 svidd av hele kontantbeholdningen. Nå har selskapet etablert nødløsninger for å sikre driften frem til selskapet genererer penger over driften, samtidig som de er i samtaler med alliansepartner.

Intellinet ASA, som i flere uker har vært på Oslo Børs' observasjonsliste, melder i dag om at selskapet er i ferd med å gå tom for penger. Kun i underkant av fem millioner kroner er igjen. Siden 30. juni har selskapet svidd av nesten 40 millioner kroner. Selskapet har etablert en kredittlinje på til sammen 20 millioner kroner, og styret vurderer likviditetssituasjonen løpende og vil finne den mest hensiktsmessige måten å finansisere bindingen i arbeidskapital på, heter det i børsmeldingen. Totalt er det over 20 millioner kroner i kundefordringer.

Hvorvidt selskapet ønsker å gjennomføre en emisjon på dagens relativt lave kursnivåer, svarer administrerende direktør Gunnar Sæther:

- Styret er komfortabel med sitasjonen. Samtidig er vi i kontakt med med en industriell aktør som har ønsket å inngå en strategisk allianse med oss. Vi er i dialog, noe mer en dette kan jeg ikke si, forteller Sæther til digitoday.no.

- Jeg kan ikke fortelle annet enn det jeg har sagt tidligere, nemlig at vi skal generere en positiv kontantstrøm i slutten av andre kvartal. Vi ser tydelige tegn på at markedet er i bedring.

Les mer om hva digitoday.no skrev i forrige uke: Bedring i ASP-markedet?


Til toppen