Burma slått ut av kyberangrep

Ett av de mest omfattende DDoS-angrepene noensinne.

Sikkerhetsselskapet Arbor Networks overvåker kyberangrepet mot infrastrukturen i Burma.
Sikkerhetsselskapet Arbor Networks overvåker kyberangrepet mot infrastrukturen i Burma.
5. nov. 2010 - 13:53

Et pågående og svært omfattende dataangrep har slått hele Burma ut av internett, få dager før landet (også kjent som Myanmar) avholder sitt første valg på tyve år.

Metoden som er brukt er velkjent. Et såkalt distribuert tjenestenektangrep (distributed denial of service, DDoS) startet allerede sent i oktober og har de siste dagene fullstendig lammet landets nettleverandører, ifølge BBC.

Det rapporteres fra Burma at angrepet fremdeles pågår, selv om den største belastningen ser ut til å ka kommet natt til onsdag denne uken.

- Det meste av internettrafikken inn og ut av landet stoppes, skriver sikkerhetsselskapet Arbor Networks i et blogginnlegg om nyheten.

Selskapet har beregnet hvor potent angrepet er. Etter deres estimater dynges landets rundt 20 internettleverandører ned med opptil 15 gigabit i sekundet.

- Flere hundre ganger mer enn landets 45 megabits T3-linjer og satelittlinker makter å ta unna, oppgir Arbor Networks.

DDoS-angrepet består ifølge Arbor Networks av flere dusin ulike komponenter, blant annet TCP SYN-pakker og RST-pakker.

Angrepene mot Burma har tiltatt i styrke over flere dager, og begynte i slutten av oktober. <i>Bilde: Arbor Networks</i>
Angrepene mot Burma har tiltatt i styrke over flere dager, og begynte i slutten av oktober. Bilde: Arbor Networks

Det opplyses at kyberangrepet mot Burma er langt mer omfattende enn tidligere kjente angrep, blant annet mot Georgia og Estland.

Ingen kjenner foreløpig hvem som står bak, eller motivene deres. Slike angrep kan ha en mengde ulike motiver, skriver doktor Craig Labovitz i Arbor Networks.

Han har tidligere observert alt fra politisk motiverte DDoS-angrep, til angrep utført for utpressing eller manipulasjon av aksjekurser, samt selvpålagt sensur av myndigheter.

Flere spekulerer nå i om militærjuntaen som har makten i Burma selv har iverksatt angrepet mot landets nettressurser, for å stoppe informasjonsflyten i forkant av det planlagte valget søndag 7. november.

Tidligere i år ble flere nettsteder drevet av burmesiske opposisjonelle i utlandet rammet av DDoS-angrep.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.