BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bush ser fram til å tape mot Microsoft

Signalene fra miljøet rundt USAs kommende president tyder på at Bush vil godta å tape myndighetenes sak når Microsofts anke avgjøres i appell-instansen.

27. des. 2000 - 16:27
Joel BrinkleyJohn Ashcroftdigitoday.no



I mars 1998 vitnet Bill Gates for en senatkomite og måtte svare på flere kritiske spørsmål fra Ashcroft om Microsofts forretningspraksis. Under den samme høringen la Ashcroft også ut sitt syn om at myndighetene ikke må blande seg inn i teknologiindustrien.

Brinkley bekrefter også det som kom fram i slutten av november, at den politiske ledelsen i justisdepartementets antitrustavdelingen, den drivende kraften i søksmålet mot Microsoft, vil bli skiftet ut.

Regjeringens stjerne i rettssalen, David Boies, engasjerte seg så sterkt på Gores side i striden om stemmeopptellingen i Florida, at ingen regner med at han vil kunne fortsette å føre Microsoft-saken for Bush.

Enda et moment bekreftes av Brinkley: Selv om Bush-regjeringen dropper saken etter å ha tapt for Microsofts anke, vil delstatene føre saken videre, og sørge for at høyesterett må ta den endelige avgjørelsen.

Regjeringen og delstatene må levere et formelt svar på Microsofts anke innen 12. januar, åtte dager før Bush inntar presidentembetet, en ny regjering innsettes og nye koster tar over justisdepartementets antitrustavdeling.

Anken skal høres i retten 26. og 27. februar, og ankeinstansen ventes å ta sin avgjørelse i løpet av våren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.