Bush skal presse Microsoft og bransjen

Fokuset på sterkt varierende og høye programvarepriser øker. Nå skal Bush, som er verdens største kunde, presse Microsoft.

Fokuset på sterkt varierende og høye programvarepriser øker. Nå skal Bush, som er verdens største kunde, presse Microsoft.

Maskinvare-prisene har falt sterkt de siste årene, men prisene på særlig Windows har faktisk økt fordi så mange nå oppgraderer til Windows XP. I tillegg har prisen på Office holdt seg stabil.

Dette har etter hvert økt fokuset på disse prisene og Microsoft har i realiteten kuttet prisene. Kunder med oppgraderingsavtaler - noe de aller fleste har - kan nå la sine ansatte bruke lisensene gratis hjemme.

Men nå har verdens største kunde våknet. Den amerikanske stat skal forhandle frem felles rammeavtaler for alle sine brukere. Bush-administrasjonene vil lansere planene på førstkommende mandag, skriver Associated Press.

Hittil har hvert departement og etat forhandlet sine egne kontrakter, men dette har resultert i ekstreme prisforskjeller, både på grunn av viljen til å presse pris og størrelsen på kontrakten. Prisen på en programpakke som ikke identifiseres varierer fra 200 til 500 dollar i de forskjellige avtalene statsapparatet har inngått.

Den amerikanske statsadministrasjonen tror man vil kunne spare 100 millioner dollar, nesten 700 millioner kroner på tøfferer fellesforhandlinger. Dette vil ramme Microsoft tyngst, men også en rekke andre programvare-selskaper vil måtte kutte prisene.

Til toppen