Bush skjuler dokumenter for søkemotorene

Bush har måttet offentliggjøre mange dokumenter om irak-krigen, men du finner dem ikke med Google.

Bush har måttet offentliggjøre mange dokumenter om irak-krigen, men du finner dem ikke med Google.

President Bush og administrasjonen rundt han er involvert i flere konflikter rundt hvem som sa hva og når i forkant av Irak-krigen, for man fant aldri noen masse-ødeleggelsesvåpen, noe som var hovedargumentet for å gå til krig.

Offentlighetsloven i USA har bestemt at Det hvite hus må legge ut en rekke dokumenter på nettet, men det betyr ikke det samme som at de er tilgjenglige.

En blogger har avslørt at mye av dokumentene er eksludert fra søkemotorene og man må altså lete manuelt i mappestrukturen på nettserveren til Det hvite hus.

Dette er mulig fordi søkebransjen er blitt enig om en standard for hvordan og hva søkemotorene kan gjøre på offentlig tilgjengelige nettservere. For å gi eieren kontroll, kan eiener legge ut en fil som heter robots.txt. Den forteller søkemotorene hvilke mapper som kan indekseres og hvor ofte det kan skje.

Målet er i utgangspunktet å kontrollere belastningen på serveren og ordningen er frivillig, men alle de store søkemotorene forholder seg til begrensningen som settes i robots.txt-filene.

Men i følge bloggen blogSEO har Det hvite hus brukt teknikken til å eksludere 2447 mapper med dokumenter fra å bli fanget opp av Google, Yahoo, MSN og de andre søkemotorene.

At mappene er unntatt fra søkemotorene kan ha gode grunner, men eksempel-navnene på mappene som er eksludert vekker i hverfall mistanke om at de kan innholde interessant informasjon. Her er noen av dem:

/infocus/budget/iraq

/911/patriotism/iraq

/firstlady/comps/iraq

/infocus/africa-trip/photoessay/text

/infocus/traffic/text

/infocus/africa/aids/iraq

Her kan du lese mer på BlogSEO.

Til toppen