Buskerud hiver seg på e-læringsbølgen i stor stil

Alle elever og lærere i Buskerud får virtuelt klasserom, og de får ta Datakortet via e-læring.

Alle elever og lærere i Buskerud får virtuelt klasserom, og de får ta Datakortet via e-læring.

Buskerud Fylkeskommune satser stort på e-læring. Nå kan 10.000 elever og lærere i kommunen ta Datakortet via M2S og ErgoEnet sin fellessatsing på e-læring og virtuelle klasserom.

Det er M2S som står for e-læringsinnholdet, mens ErgoEnet står for det virtuelle klasserommet.

- For oss var det viktig å finne en helhetlig løsning hvor både e-læring og en god intranettfunksjonalitet var integrert. Nå kan vi tenke alternativt i henhold til metoder og organisering av opplæringen, sier Stein Morten Øen, administrasjonsleder i Buskerud Fylkeskommunes utdanningsavdeling, i en pressemelding.

Differensiering og tilrettelegging av opplæringen er også viktige faktorer, samtidig som det har stor betydning at lærerne lokalt kan administrere arbeidet i læringsmiljøet.

Øen legger vekt på at når kommunen i tillegg får med seg interaktiv opplæring i Datakortets moduler, så dekkes også et opplæringsbehov hos ansatte og elever.

- Nå vil den pedagogiske metodikken som vi har brukt årevis på å gjøre optimal, komme skolene til gode, sier M2S-direktør Ole Martin Dahle.

Selskapet har valgt å samarbeide med ErgoEnet for å kunne tilby skolene denne løsningen. - Med deres virtuelle klasserom får store grupper elever og lærere tilgang til opplæring når de vil og hvor de vil, sier Dahle.

Til toppen