- Byen er Bergen og laget er bånn!

En anonym nordlending og Liverpool-tilhenger lanserte dette slagordet på Fornebu i morges. I denne mediakommentaren advarer Jon Michelet mot å referere den i bergenske smau i dagene framover.

En anonym nordlending og Liverpool-tilhenger lanserte dette slagordet på Fornebu i morges. I denne mediakommentaren advarer Jon Michelet mot å referere den i bergenske smau i dagene framover.

På vei til Bergen og Brann stadion i dag møtte jeg en sinna nordlending på Fornebu. Jeg hadde vært på morra-tv og spådd at Brann vil spille uavgjort 1–1 mot Liverpool på torsdag, mens Rosenborg kommer til å bli slått med to mål mot null av Juventus på onsdag. For ikke før er ski-VM over så er det store fotballkamper på gang. Temperaturen er høy i Trondheim og på kokepunktet her i Bergen hvor jeg har fått det ærefulle oppdrag å skrive om Brann for Bergensavisen. Stoffet finner du også lagt ut på Internett Kanal1 de nærmeste dagene.

Nordlendingen var livslang tilhenger av Liverpool og mer begeistra for Rosenborg enn for Brann. Han hadde hengt seg helt opp i en liten bemerkning jeg framførte om gressmatta på Brann stadion. Om denne grønne matte har det vært skrevet side pp og side ned i ukevis. Vil den være spilleklar, eller vil den ha regnet fullstendig bort?

Jeg uttalte på denne bakgrunn at jeg håpet banen vil være så blaut at Liverpool-spissene forsvinner i den, som i en hengemyr.

Denne uttalelsen falt nordlendingen særdeles tungt for brystet. Han formulerte på stedet en spontan parole: "Byen er Bergen og laget er bånn!" Denne parolen går jeg ingenlunde god for, og jeg tror at å framføre den i Bergens smau i disse dager er ensbetydende med å begå harakiri.

Min mediakommentar i dag blir sylkort, og bare et forvarsel om de fyldige reportasjer som vil komme. For jeg har det travelt. Det store gummiteltet som har dekket Brann stadions gress siden jul skal fjernes om noen minutter. Hele klubbledelsen og en mengde andre dignitærer kommer til å til stede under dette historiske øyeblikk.

Det samme med Deres utsendte medarbeider. Bergen forlanger av meg at jeg stiller på matta og gir til beste en lyrisk skildring av gressets kvalitet, eller en dramatisk avhandling om mangelen på kvalitet.

Her var noen solgløtt i formiddag, etter at det har regnet og blåst i en måned i strekk. Det ble nedbørsrekord i Bergen i februar, og det sier seg selv at en regnrekord i Bergen ligger helt på verdenstoppen. Nå trekker blytunge skyer seg atter sammen mellom de syv fjell. Er det noen som kan låne meg en paraply?

Til toppen