BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bygg Windows 10-apper på få minutter

Er det fortsatt viktigst med kvantitet i Windows Store?

Windows App Studio gjør det veldig enkelt for ikke-utviklere å lage enkle apper med tvilsom nytteverdi for andre.
Windows App Studio gjør det veldig enkelt for ikke-utviklere å lage enkle apper med tvilsom nytteverdi for andre. Bilde: Skjermbilde
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2015 - 07:04

Microsoft kom nylig med en oppdatert utgave av selskapets Windows App Studio, nå også med støtte for Windows 10 Store og alle typer Windows 10-baserte enheter. Det nettleserbaserte verktøyet gjør det mulig for alle og enhver å lage enkle Windows-apper, helt uten å måtte kode.

Ikke-programmerere

Tanken bak Windows App Studio er at det trolig er mange der ute som har mer eller mindre gode forslag til én eller flere Windows-apper, men uten tilstrekkelige kunnskaper om programmering til å lage en app på egenhånd på den tradisjonelle måten.

Med Windows App Studio skal man kunne lage enkle apper ved hjelp av noen få trinn. I det siste trinnet gjøres kildekoden tilgjengelig, slik at den eventuelt kan redigeres av virkelige utviklere i Visual Studio.

Microsoft kom allerede i 2013 med Windows Phone App Studio til Windows Phone. Noe av hensikten med disse verktøyene er selvfølgelig å få opp mengden av apper som er tilgjengelige i app-butikkene til de aktuelle, Windows-baserte plattformene.

Villedende og overpriset: Rydder enda mer i Windows Store 

Kvantitet eller kvalitet?

Rent volummessig har dette vært vellykket. Den totale mengden av apper i Windows Store er på mer enn 669 000, riktignok fordelt på både pc-er, nettbrett og smartmobiler.

Spørsmålet er likevel om det egentlig er kvantitet og ikke kvalitet som app-utvalget i de ulike utgavene av Windows Store har mest behov for.

For app-utvalget til Windows har særlig blitt kritisert for to ting.

Det ene, noe som først og fremst gjelder mobilplattformen, er at det er mange populære mobilapper som fortsatt mangler til Windows Phone. Windows App Studio vil ikke kunne bedre denne situasjonen.

Det andre som Windows Store har blitt kritisert for de siste årene, er butikken har vært preget av en overflod av apper med lav kvalitet, for eksempel en mengde «guider» som mot betaling skal kunne hjelpe brukerne med å gjøre helt ordinære oppgaver, for eksempel å installere Firefox.

Langt fra alt dette er produsert med enkle verktøy som Windows App Studio, men verktøyet bidrar trolig mer til å opprettholde problemet enn til å løse det.

Problemene er ikke over: – Windows Phone Store brukes stadig mer av svindlere 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.