Bygger banksystem med bare Windows

Med et IT-system for banker skal Microsoft og Unisys bevise at du kan stole på Windows.

Med et IT-system for banker skal Microsoft og Unisys bevise at du kan stole på Windows.

Avisa Japan Today melder at lokale datterselskaper av Microsoft og Unisys skal gå sammen om å bygge fullstendige banksystemer utelukkende basert på Windows. Avisa siterer kilder "som står planen nær".

En overbevisende demonstrasjon av Jupiter som grunnlag for banksystemer vil være et gjennombrudd for Unisys, men mest for Microsoft og deres bestrebelser for å kapre markedet for avanserte serversystemer som i dag eies av stormaskiner og Unix-systemer.

Hittil har ingen bank satset på et IT-system utelukkende basert på Windows. Banksystemer er et av de siste områdene av IT-bransjen som fremdeles domineres av systemer laget av bedriftene selv. De såkalte kjernesystemene som holder rede på kontoene i de norske bankene er skrevet i cobol og stammer tilbake fra 60 og 70-tallet.

Programvare og maskinvare til systemene som Unisys og Microsoft skal gå sammen om, antas å ville koste halvparten av dagens ofte stormaskinbaserte banksystemer. Det antas at målgruppen i første omgang vil være regionale banker på jakt etter en forholdsvis rimelig måte å oppgradere sine systemer.

Unisys og Microsoft har lenge hatt et tett samarbeid innen avanserte serversystemer. Unisys satser sterkt på sine ES7000-servere, som skalerer opp til 32 Itanium 2-prosessorer. I fellesforetaket Unisys Microsoft Innovation Center ble det nylig åpnet et " Team Jupiter Lab ", der felles kunder kan få prøve ut applikasjoner til Microsofts nestegenerasjons e-handelsplattform, med kodenavn Jupiter.

Jupiter omfatter framtidig Windows på serversiden, med tett integrasjon av funksjonalitet som i dag er fordelt på Commerce, Server, Transaction Server, Biztalk Server og Content Management Server. Jupiter skal videre integreres mot verktøy som Visual Studio .Net på utviklersiden, og Office System på klientsiden, og tilby et rammeverk for koordinering av webtjenester, forretningsprosesser, arbeidsflyt, sikkerhet, utlegging, drift, engangspålogging og så videre.

Til toppen