Bygger bro mellom Microsoft og Java

Borland lanserte denne uken fire nye utviklingsverktøy som blant annet bringer sammen .Net og Java J2EE.

Borland er trolig Microsofts største konkurrent når det gjelder utviklingsverktøy til Windows-plattformen. Denne uken annonserer selskapet at det fortsatt vil være med å konkurrere - hele fire nye produkter eller produktoppdateringer fra selskapet vil komme på markedet i tiden framover.

Borland C#Builder er ifølge Borland den første uavhengige løsningen for Microsofts .Net-rammeverk med enterprise-fokus. Verktøyet er utformet for å gi designdrevet utvikling for rask applikasjonsvedlikehold og helhetlig støtte for å koble til programvare basert på J2EE og CORBA.

C#Builder blir tilgjengelig i løpet av sommeren 2003.

    Les også:

Borland lanserte også en ny utgave av selskapets utviklingsverktøy for Java og J2EE. JBuilder 9 inkluderer nå blant annet Borlands Optomizeit Suite 5.5, et produkt som ifølge Borland hjelper utviklere å løse ytelsesproblemer tidlig i utviklingsprosessen. JBuilder 9 er umiddelbart tilgjengelig.

Borland Janeva er et nytt produkt for organisasjoner som vil benytte både .Net- og Java-plattformene. Janeva skal ifølge Borland bygge en bro mellom de ulike løsningene. Løsningen gir ifølge Borland bedrifter muligheten til å integrere .Net-applikasjoner med J2EE- og CORBA-baserte backoffice-systemer, uten at det krever økte kunnskaper, ny infrastruktur eller endringer i backend-systemene. Det er uklart når Janeva kommer på markedet.

Det siste produktet Borland har lansert i denne omgang er Borland Enterprise Server, Team Edition. Dette er en plattform for bygging, testing og utrulling av J2EE-applikasjoner. Ifølge Borland tilbyr programvaren integrasjon av en organisasjons applikasjonsserver, database, administrasjonssystemer, webserver og Web Services, noe som skal gi bedre produktivitet til en redusert TCO (Total Cost of Ownership). Serveren vil bli tilgjengelig i juni i år.