Bygger bro mellom Unix og NT

Softway Systems har nå kommet programvare som lar store selskap og offentlige kontorer flytte fra Unix til NT uten å miste nattesøvnen.

Softway Systems har nå kommet programvare som lar store selskap og offentlige kontorer flytte fra Unix til NT uten å miste nattesøvnen.

Tidligere har dette vært bortimot umulig fordi applikasjoner som er designet for ett operativsystem ikke uten videre kan kjøres på det andre. Problemet rammer spesielt selskaper som ønsker å trappe ned fra dyre Unix-arbeidsstasjoner og heller kjøre NT på rimeligere PC-er.

Det er her Softway kommer inn. Med deres programvare OpenNT kan en NT-basert PC kjøre de fleste Unix-programmer, som om de var inni en Unix-maskin.

- OpenNT tilbyr NT samme utseende og følelse som Unix., sier direktøren hos Softway, Douglas Miller, til San Francisco Chronicle. - OpenNT gir brukeren det beste fra begge verdener.

Hvis OpenNT får en god mottagelse, kan det åpne en ny sluseport til NT.

I fjor passerte NT Novells Netware på statistikken og ble verdens bestselgende nettoperativsystem Med OpenNT ka Microsoft være klar til å gi Unix-leverandører som Sun, HP og IBM den samme følelsen av å bli håpløst akterutseilt.

Representanter for Softway hevder at rundt 10.000 firmaer for tiden bruker OpenNT, som første gang ble utgitt i mars i fjor. Programmet er siden oppgradert flere ganger.

I juni opplyste Compaq at de skal selge arbeidsstasjoner med OpenNT til NASA. Og i dag vil Hughes Data Systems annonsere en avtale som installere OpenNT i så mange som 37.000 datamaskiner som skal kjøpes av US Air Force.

- Vi ser et økende behov for å fylle igjen kløften mellom disse operativsystemene, sier Gary Ziegler, visepresident hos Hughes, til San Francisco Chronicle - IT-ansvarlige ønsker å få Windows NT, men dette må gjøres effektivt uten å ofre investeringer og egenskaper som har vært avgjørende for deres oppgaver, sier han.

Akkurat som NT, kommer OpenNT i klient- og server-utgave. Prisen er henholdsvis 229 og 1579 dollar.

- Selv om mange selskaper kvitter seg med Unix for å gå over til NT, er ikke dette det fremste målet til OpenNT, sier Miller. - Vi prøver å hjelpe slik at de to systemene kan fungere sammen. Det er ikke slik at folk kaster alle Unix-maskinene på én gang.

Så langt har ikke Softway hatt noen direkte konkurranse og firmaet går med overskudd.

En gratis evalueringsutgave kan bestilles fra Softways nettsted.

Til toppen