Bygger enda en Outlook Express-erstatter

Som en del av selskapets Windows Live-tilbud, skal Microsoft også lansere en helt ny e-postklient for Windows.

Bygger enda en Outlook Express-erstatter

Som en del av selskapets Windows Live-tilbud, skal Microsoft også lansere en helt ny e-postklient for Windows.

Microsoft skal utvide selskapets utvalg av e-postklienter. Mens Outlook forblir den mest avanserte klienten, skal selskapet også tilby tre nye gratisklienter.

Den enkleste er den webbaserte Windows Live Mail, som i praksis vil erstatte MSN Hotmail. Den laget med en Ajax-tilnærming, slik at selv om den er webbasert, vil den på mange måter oppføre seg som et program, men støtte for slikt som dra-og-slipp og egen meny tilgjengelig ved å høyreklikke på for eksempel avsenderadresser.

I Windows Vista vil Microsoft tilby et nytt program som skal erstatte dagens Outlook Express. Dette vil rett og slett hete Windows Mail og vil i tillegg til det Outlook Express tilbyr, leveres med spam- og phishingfilter, en ny filbasert database for e-post og kontakter, stavekontroll uavhengig av Office og bedre søkemuligheter.

Den tredje klienten er mindre kjent - Windows Live Mail Desktop. Dette er en separat Windows-klient som bygger på både Outlook Express og Windows Live Mail. Klienten har vært tilgjengelig for en liten gruppe eksterne betatestere siden slutten av mars og vil være den mest avanserte av de tre gratisklientene.

Irving Kwong, produktsjef for Microsofts Windows Live Mail & Calender-gruppe, fortalte denne uken at Windows Live Mail Desktop vil ha en brukergrensesnitt som har mye felles webversjonen, inkludert integrasjon med andre Windows Live-produkter som Windows Live Messenger og Windows Live Call. Sistnevnte er Microsoft kommende IP-telefonitjeneste for oppringing til vanlige fasttelefoner.

Windows Live Mail Desktop skal kunne være den eneste e-postklienten konsumentbrukere av Windows behøver. Den vil vil støtte alle de kontotyper Outlook Express støtter, i tillegg til webbaserte e-posttjenester som Googles Gmail og selvfølgelig også Windows Live Mail. Hver innboks vil kunne vises separat. Spam- og phishingfilteret i klienten vil fungere på tvers av alle kontoene. Kontaktene i Windows Live Mail Desktop vil automatisk synkroniseres med kontaktene i Windows Live Mail.

Den kommende klienten vil i likhet med Internet Explorer 7 ha støtte for RSS- og Atom-baserte feeder. Oppføringer i feeden skal kunne vises i klienten eller videresendes som om de var vanlige e-postmeldinger. De skal også, ved hjelp av et museklikk, kunne legges ut på brukeres Windows Live Spaces-område.

Brukeren skal også kunne sende e-post med miniatyrutgaver av bilder. En større versjon av bildene vil automatisk bli lastet opp til MSN, slik at mottakerne av e-posten kan klikke på miniatyrbildene og dermed få tilgang til en større versjon av bildene.

Microsoft har ikke annonsert noen lanseringsdato, men en mer tilgjengelig betautgave vil bli lagt ut på selskapets Windows Live Ideas-nettsted i løpet av noen uker.

Mer informasjon om Windows Live Mail Desktop finnes i den offisielle bloggen.

Uoffisielle skjermdumper av e-postklienten er tilgjengelige her.

Til toppen