BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bygger globalt ISDN-nett

AT&T og Unisource Carrier Services (UCS) har undertegnet en avtale om å bygge det som vil bli verdens største ISDN-nett. Selskapene vil tilby ISDN-tilknytning på over 60 steder rundt om i verden.

Øystein Kvistad
4. apr. 1997 - 11:21

Samarbeidet vil gjøre det enklere og billigere for multinasjonale kunder å kommunisere med hverandre med bedre kvalitet og høyere ytelse, mener AT&T og UCS, som vil basere nettet på IMIMGs euro-ISDN-spesifikasjoner. IMIMG er en forkortelse for konsortiet ISDN Memorandum of Understanding Implemetation Group.

- Vi har identifisert et par sentrale problemstillinger som vi mener har hemmet ISDN fra å nå sitt fulle potensial, nemlig manglende tilgjengelighet og en heller ymse kvalitet. Vi har tatt disse problemene på alvor, løst dem, og føler vi nå er i stand til å innta en ledende rolle i arbeidet for å gi ISDN-markedet et nytt puff fremover, sier markedssjef Ray Pritchard i UCS.

Samtidig med meldingen om UCS og AT&Ts ambisiøse ISDN-planer ble kjent, offentliggjorde svenske Telia torsdag at selskapets svenske kunder skal få koble seg til Internett over Telias ISDN-nett uten ekstra kostnad. Dette er interessant ettersom Telia internasjonalt samarbeider med nettopp Unisource, Uniworld og AT&T - Unisource Services.

Betingelsen for å være med på Telias nye tilbud er at man skaffer seg et ISDN-abonnement. Siden skjer oppkoblingen via et 020-nummer til en pris fra åtte til 16 øre per minutt. Telia vil ikke lenger ha et prisskille mellom modem- og ISDN-oppkobling til Internett via 020-nummer.

I praksis betyr det nye tilbudet at kundene sparer inn en månedlig savgift for Telias Internett ISDN-tjeneste på 270 kroner og kun betaler for det vanlige nettabonnementet på 50-150 kroner. Et ISDN Duo-abonnement koster imidlertid fremdeles at par-tre tusen kroner å installere pluss et par hundre kroner i fast månedsavgift.

Det er kun kunder i de tre største svenske byene som får surfe kjappere til å begynne med, resten av landet må vente til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.