BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bygger NMT-nett for 40 millioner

Norske Ericsson har inngått en toårig rammeavtale med Telenor Mobil verdt om lag 40 millioner kroner. Ericsson skal levere radiobasestasjoner til Telenors utbygging og modernisering av mobiltelefonsystemet NMT 450.

Frode Eriksen
20. feb. 1997 - 15:00

Ordren er en utvidelse av selskapenes rammeavtale fra 1991, som omfatter basestasjoner for NMT 900-systemet. Ericsson har i denne perioden levert utstyr til en verdi av om lag 175 millioner kroner. Ericsson er eneleverandør av svitsjing-infrastruktur til Telenor Mobils NMT-nett.

NMT 900-nettet er nå stort sett ferdig utbygd over hele Norge, mens utbyggingen av 450-nettet fortsetter.

- Mobiltelefonbrukere stiller nye krav til funksjonalitet og brukervennlighet. Dette gjelder også NMT-450, hvor mange brukere i dag velger små telefoner med lavere utsendt effekt. Dette gjør det nødvendig å legge basestasjonene tettere for å fange opp signalene, sier account manager Morten Høyem i Ericsson AS.

Til tross for at de fleste nye mobilabonnenter i dag velger det digitale GSM-systemet som kan benyttes i en rekke land over hele verden, har Telenor flere hundre tusen NMT-abonnenter. NMT 450-systemet er også det eneste systemet som er fullt utbygd i Nord-Norge, og som gir en reell landsdekning.

Ericsson har levert NMT-utstyr til om lag 100 operatører i 35 land med til sammen seks millioner abonnenter. NMT 450 er hovedsakelig levert til Norden, Russland, Øst-Europa, Oman, Saudi-Arabia, Marokko, Tunisia, Indonesia, Malaysia og Thailand.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.