Bygger opp ny Microsoft-spesialist

Accenture Norge får hjelp av Microsoft til å etablerer et nytt Windows-konsulentselskap.

Accenture Norge får hjelp av Microsoft til å etablerer et nytt Windows-konsulentselskap.

Avanade, som er et joint venture selskap eid av Accenture og Microsoft, etablerer seg i Norge. Nå kommer Norges-kontoret av selskapet som ble etablert i 2000.

Microsoft satser dog ikke tungt i konsulentbransjen - Accenture eier 80 prosent av selskapet.

Avanade har allerede 3.000 ansatte fordelt over hele verden og skal i følge informasjonssjef i Accenture Norge, Eirik Andersen, få et tresifferet antall ansatte.

Dette vil trolig gjøre selskapet til det største generelle konsulentmiljøet på utvikling og integrasjon av Microsoft-applikasjoner i Norge. Det finnes andre store miljøer, for eksempel i EDB, men disse er dedikert til arbeide med EDBs applikasjoner.

- Det finnes flere mindre konsulentselskap som har fokusert på Microsoft-plattformen, men vi tror vi blir størst på tyngre applikasjonsutvikling, sier Accenture Norge-sjef Nils Øveraas til digi.no.

Accenture Norge og Avanade har allerede et stort Windows-program under beltet: Systemet som lot Norges innbyggere endre alt når de skulle levere inn selvangivelsen på nett var laget i .Net og rullet på Windows-servere.

En del av de ansatte er allerede på plass: Accenture Norge skal avgi mange av sine Microsoft-spesialister, rundt 30-40 ansatte, til Avanade.

− For kunden vil dette bety en stor verdi. Informasjonsteknologi har enorm innvirkning på hvor godt og hvor raskt et selskap kan nå sine forretningsmål, men dette kan bare oppnåes dersom IT-investeringer gis nødvendig prioritet, sier Nils Øveraas, adm. direktør i Accenture.

- Vi ser dette som et viktig tilskudd og en spissing av tilbudet til våre eksisterende og fremtidige kunder. Satsingen og etableringen i Norge er et resultat av at vi ser en positiv utvikling i etterspørselen etter produkter og løsninger på vår plattform, sier Knut M Aasrud, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Til toppen