BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bygger PCI Express inn i ny Xeon-prosessor

Intels «Jasper Forest» åpner for enda mer kompakte systemer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2009 - 11:07

Intel kunngjorde denne uken at selskapet i begynnelsen av 2010 vil komme med en ny prosessor i Xeon-familien. Denne prosessoren, som har kodenavnet «Jasper Forest», er basert på mikroarkitekturen kjent som Nehalem-EP og vil leveres med integrert I/O-kontroller som tilbyr både maskinvarebasert RAID-akselerasjon og støtte for PCI Express 2.0.

En ikke-transparent brofunksjonalitet gjør det mulig å knytte sammen flere systemer via en PCI Express-forbindelse, noe som fjerner behovet for en ekstern PCI Express-svitsj.

Dette åpner for flere muligheter. Blant annet kan man med to énkjernede prosessorer lage et redundant system, som i utgangspunktet vil fungere som et tokjernet system. Det skal også være mulig å koble til et system som ikke er basert på Intel Architechture, uten bruk av en PCI Express-svitsj.

PCI Express brokobling mellom separate prosessorsystemer.
PCI Express brokobling mellom separate prosessorsystemer.

Jasper Forest-prosessorene har også støtter også Asynchronous Dynamic Random Access Memory Self-Refresh-minne, som skal tilby en backup-løsning som kan beskytte kritiske data i tilfelle strømfeil.

Disse prosessorene vil normalt ikke bli brukt i vanlige servere, men er i stedet beregnet for blant annet lagringsenheter, kommunikasjonsutstyr og andre integrerte enheter.

I første omgang har Intel laget en tokjernet prosessor, men nevner i en pressemelding versjoner med både én og fire kjerner. Samtlige skal kunne benytte samme sokkel.

Jasper Forest skal åpne for systemer som både har lavere effektbehov og er mer kompakte enn dagens løsninger. De vil typisk brukes sammen med brikkesettet Intel 3420 Chipset.

Prosessorene vil leveres med sju års livssyklusstøtte.

Innmaten i Jasper Forest-baserte Xeon-prosessor
Innmaten i Jasper Forest-baserte Xeon-prosessor
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.