Bygger skalerbar lagring til Q-free

Proact leverer en løsning basert på NetApp.

Bomringen rundt Oslo benytter Q-Free, her fra bomstasjonen på E6 ved Abildsø.
Bomringen rundt Oslo benytter Q-Free, her fra bomstasjonen på E6 ved Abildsø. (Bilde: Wiki Commons)

Proact leverer en løsning basert på NetApp.

Norske Q-Free leverer i dag løsninger og produkter for elektronisk veiprising og trafikkovervåking i 17 land. Deres lagringsnett var utgått på dato og på garanti. Lagringsleverandøren Proact vant anbudskonkurransen for en fremtidsrettet, funksjonell og skalerbar høytilgjengelighetsplattform, heter det i en pressemelding.

– NetApp-modellen kom ut som den mest skalerbare og hadde de rikeste funksjonene. Andre tilsvarende løsninger som møtte våre behov var mye dyrere og mer rigide, sier IT-sjef i Q-Free, Brage Hoel.

Q-Free har også tegnet en femåring vedlikeholds- og supportavtale. Samlet ramme på investeringen er i størrelsesorden tre og fem millioner kroner avhengig av uttak av tjenester, heter det.

– Vårt miljø er komplekst med svært mange bildefiler som går gjennom systemet hver eneste dag. Kunnskap er avgjørende for å sikre at lagringsplattformen spiller best mulig sammen med databaser og øvrige komponenter i infrastrukturen. Dette var svært viktig ved leverandørvalget, sier Hoel.

Løsningen krysspeiles mellom to datahaller. Av ny funksjonalitet trekker Hoel frem muligheten til å flytte arbeidsmengder i sanntid, caching og snapshot-teknologi som gir mer rasjonelle og bedre gjenopprettingsrutiner.

Til toppen