– Bygger spill-nettbrett

Microsoft i ferd med å utvide Surface-porteføljen.

– Bygger spill-nettbrett
Vil Microsoft lansere et eget Xbox-nettbrett? Lekkasjer til The Verge tyder på det. Bilde: Kevork Djansezian/Getty Images/All Over Press

Microsoft skal være i gang med å bygge et syv-tommers nettbrett rigget spesielt for spilling. Nettbrettet vil få navnet Xbox Surface, melder The Verge som viser til anonyme men godt informerte kilder i Microsoft.

Allerede i sommer kom de første spekulasjonene om et slikt brett. Da fikk nettopp The Verge tak i et internt dokument fra Microsoft som anga spesifikasjoner for et syv-tommers nettbrett. Dette brettet skulle ha en ARM-basert prosessor fra Texas Instruments med 288 MB RLDRAM 2 og en oppløsning på 1280 X 720.

Nettbrettet vil ikke kjøre en fullversjon av Windows, men en spesialtilpasset Windows-kjerne. For eksempel vil meldinger og et knippe andre tjenester kan bli støttet, men den skal først og fremst være en spillmaskin.

Microsoft har ikke villet kommentere The Verges opplysninger, noe som ikke er så rart. Selskapet skal ha innført en høy grad av hemmelighold rundt utviklingen. Når eller om Xbox Surface-brettet vil se dagens lys er altså ikke kjent.