RESULTATERFINANS

Bygger verdens største halvlederfabrikk

Samsung vil bygge verdens største halvlederfabrikk, til over 200 milliarder kroner.

30. sep. 2005 - 09:49

Sørkoreanske Samsung er verdens største produsent av minnebrikker. Selskapet sier det vil bruke 33 milliarder dollar, 215 milliarder kroner, de kommende syv årene på å bygge det som blir verdens største halvlederfabrikk.

Pengene skal gå til å utvide og modernisere et eksisterende anlegg i Hwaseong utenfor Seoul. Der skal det komme åtte nye produksjonslinjer i tillegg til de fem som er der i dag. Det skal videre bygges et forskningsanlegg, for å supplere det som er der fra før.

Fire av de nye produksjonslinjene vil dimensjoneres med tanke på skiver på 300 millimeter eller større. Denne dimensjonen er mer krevende enn 200 millimeter, men reduserer de samlede kostnadene med opptil en tredel.

Satsingen bekrefter at Samsung vil videreutvikle produksjonen i Korea, framfor å legge nye anlegg i lavkostland som Kina.

Selskapet har de siste fem årene investert gjennomsnittlig 4,2 milliarder dollar i året i nye produksjonsanlegg, ifølge beregninger gjort av Wall Street Journal. Det innebærer at 33 milliarder dollar over sju år utgjør en økning på 12 prosent.

Halvledere bidro i første halvår til 2,4 milliarder dollar av Samsungs samlede overskudd på 3,7 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.