FORBRUKERTEKNOLOGI

Bygger verdens største trådløse nett

Sør-Korea alene vil snart ha flere offentlige WLAN-aksesspunkter enn hele Nord-Amerika.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 2004 - 09:03

KT (Korea Telecom) skal ifølge News.com utvide antallet WLAN-aksesspunkter i Sør-Korea fra omtrent 12.000 i dag til 23.000 ved slutten av 2004. Dette sier assisterende visepresident i KTs markedsplanleggingsgruppe, Won-Sic Hahn, i et intervju.

John Yunker, analytiker i amerikanske Pyramid Research, sier til News.com at KT med dette alene vil ha flere kommersielle aksesspunkter enn det finnes i Nord-Amerika, men ikke fullt så mange som det finnes i Europa. KTs WLAN-tjeneste har i dag omkring 375.000 kunder.

Utvidelsene i Sør-Kore er gjort mulig, delvis på grunn av at staten finansierte utbyggingen av et landsdekkende bredbåndsnettverk sent på 90-tallet.

I tillegg er Internett-tilgangen billig. Ifølge News.com koster en DSL-basert forbindelse med 8 Mbit/s båndbredde omtrent 135 kroner i måneden. WLAN-aksess tilbys for ytterligere 60 kroner i måneden.

- DSL og hot spot-tjeneste er vår mest populære abonnementsmodell, sier Hahn. Det fleste av kundene er privatpersoner.

- Den største andelen av kundene våre er studenter ved universitetene, forteller Hahn.

- Også bedrifter abonnerer, men ikke så mange.

Sør-Korea er svært tett befolket, hvor omkring en firedel bor i Seoul. Hahn mener at en trådløs teknologi som WiMax ikke vil bli noen hit i Sør-Korea, siden de aller fleste allerede kan tilbys rask Internett-aksess.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.