Bygger virtualisering inn i PC-prosessor

Fra 2006 vil Intel tilby PC-prosessorer med innebygget adgang til virtuell partisjonering.

Fra 2006 vil Intel tilby PC-prosessorer med innebygget adgang til virtuell partisjonering.

På Intels utviklerkonferanse i september i fjor, nevnte Intel-president Paul Otellini et prosjekt han kalte Vanderpool. Hensikten var å legge grunnlaget for PC-prosessorer som kan kjøre applikasjoner i strengt atskilte miljøer eller partisjoner. Målet er større pålitelighet og fleksibilitet, og bedre evne til å verne seg mot krasj.

Tirsdag, på årets utviklerkonferanse, fikk Vanderpool noe større plass i Otellinis hovedinnlegg, da karakterisert blant annet som en mulighet for å la PC-er kjøre flere uavhengige operativsysteminstanser samtidig. Otellini brukte også Vanderpool som eksempel på hvor mer allsidig Intel er i sin tenkning, i motsetning til tidligere tiders ensidige vektlegging av klokkefrekvens som eneste saliggjørende mål for ytelse.

Intel tenker seg at Vanderpool-brukere vil dele inn sine PC-er i partisjoner beregnet på hver sin oppgave, for eksempel virusvern, kontorapplikasjoner og IP-telefoni.

Otellini demonstrerte Vanderpool på en PC med Linux og Windows i forskjellige partisjoner.

Vanderpool kommer tidligst på markedet i 2006. Otellini sa at Intel ikke vil slippe teknologien før Microsoft er ferdig med Longhorn, neste generasjons Windows. Når den kommer, venter Intel at den vil sette fart i bedrifters PC-oppgraderinger, fordi nye PC-er da vil være overlegne med tanke på både bruk og kostnader.

Virtualisering er en tankegang som preger mye av det de store IT-aktørene driver med for tiden.     Les også:

Til toppen