Bygningsarbeidere mer verdt enn Internett-konsulenter

Aksjemarkedet, som naturligvis alltid har rett, mener at bygningsarbeiderne hos Peab er mer verdt i kroner og øre enn en konsulent fra Icon Medialab.

Den svenske avisen Dagens Industri har kommet over en meget interessant observasjon. De har funnet ut at de en gang så dyre konsulentene i nett-konsulentbransjen er mindre verdt enn kollegene i bygningsbransjen.

Under glansdagene i fjor vår hadde konsulentene i Framfab en hodepris på 20 millioner kroner per mann. I skrivende stund er hvert hode verd omkring 247.000 svenske kroner. Samme nedgang har det vært i andre konsulentselskaper, skriver avisen.

Det svenske entreprenørselskapet Peab har 9.900 ansatte og en børsverdi på knappe 2,8 milliarder kroner. De aller fleste av disse ansatte er bygningsarbeidere og i gjennomsnitt er de verd 280.000 per hode. Icon Medialab sine konsulenter kan du få for 198.000 kroner.

Den svenske avisen har også regnet ut at Peabs bygningsarbeidere er lønnsomme. 65.000 kroner per hode ble resultatet i fjor. For Icon ble fasit at hver ansatt "tapte" 279.000 kroner.

Cell Network AB har også slitt på børsen, noe som gjenspeiles i prisen man får hvis man deler børsverdien på antall ansatte. Aksjemarkedet vurderer selskapets 1.400 ansatte til 183.000 kroner per hode.

Spray AB, et internettselskap som i mars i år hadde 250 ansatte innen et titalls selskap, har også fått juling. Aksjekursen i selskapet (som ikke er notert på børsen) skal ifølge Dagens Industri ha rast fra 28.000 til 60 kroner på halvannet år.


Dermed prises hver ansatt til 112.000 svenske kroner, som er 40 prosent av hva en bygningsarbeider i Peab er verdt.


Til toppen