JUSS OG SAMFUNN

Byguide betaler parkeringsbøter

Schibsteds byguide Allt om Stockholm har blant annet fokusert på Allt om Parkering, inkludert betaling av parkeringsbøter. Men da må overtrederne ha gode nok unnskyldninger.

Herman Berg
22. mars 1999 - 13:28

Ett av Schibsteds satsingsområder innen Internett-verdenen har vært å skaffe seg lisensen til det amerikanske konseptet CitySearch som i prinsippet skal gi deg all informasjon du trenger for å bevege deg rundt i en storby.

I Skandinavia har det ført til Allt om Stockholm (iscenesatt av SOL Sverige, eid av Schibsted) og Alt om Köbenhavn (51 prosent Berlingske Officin, 49 prosent Schibsted), men fortsatt ikke Alt om Oslo.

Svenskene har valgt en original måte for å markedsføre sin tjeneste på: blant informasjon om musikk, film, shopping, boliger, natteliv, utesteder, idrett, barn og tur-nettsteder, finnes det også informasjon om parkeringsmuligheter i byen.

Og byguiden prøver virkelig å tilby brukerne av tjenesten alt om parkering. Du får info om de vanligste fellene du kan gå i, gratis parkering, skiltjungelen, spesialtillatelser, borttauing, ankemuligheter, viktige telefonnumre, tips, triks og et grunnkurs i parkering.

Pluss at tjenesten betaler boten for deg - forutsatt at du kommer opp med en skikkelig (bort)forklaring på forseelsen. Hver dag velges den beste unnskyldningen ut og Allt om Stockholm betaler opptil 450 svenske kroner for en bot.

Du må selv betale, men får summen inn på din egen bankkonto i etterkant. En oversikt over vinnerne finnes på tjenesten, og det er ikke mulig å anke juryen avgjørelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.