Byr 460 milliarder for Disney

Kabelselskapet Comcast viser at det svinger på oppkjøpssiden igjen.

Kabelselskapet Comcast viser at det svinger på oppkjøpssiden igjen.

Kabelselskapet Comcast Corporation legger inn bud på underholdningsselskapet Walt Disney på utrolige 66 milliarder dollar, eller 460 milliarder kroner. Det er mer enn halvparten av det norske statsbudsjettet.

Comcast Corporation er et kabelselskap som leverer tilgang til TV og internett. Selskapet har lagt frem et forslag om en fusjon mellom Walt Disney og Comcast for å lage et av verdens ledende underholdnings og kommunikasjonsselskaper, skriver imarkedet.no.

I fusjonsforslaget vil Comcast utstede 0,78 aksjer for hver Disney-aksjer. Tilbudet verdsetter Disney til til 66 milliarder dollar inkludert gjelden. Dette vil gi Disneys aksjonærer en andel på 42 prosent i det samlede selskapet.

I en melding fra Disney heter det at toppsjef Michael Eisner totalt avviser fusjonsforslaget fra Comcast.

Noe av bakgrunnen for fusjonsforslaget til Comcast er veksten i bredbåndsmarkedet.

Comcast skriver i sin melding at fusjonen vil trigge veksten i bredbåndsmarkedet fremover og få flere brukere til å hoppe over til bredbånd.

Det er lenge siden sist mediemarkedet har stått over for en slik overraskende fusjon. Sist gang dette skjedde var da AOL fusjonerte med Time Warner. I ettertid har det vært en del kritikk rundt AOL Time Warner-fusjonen.

Det franske mediekonsernet Vivendi Universal stiger over fire prosent på Paris-børsen som følge av budet på Walt Disney.

Til toppen