Byr IT-sjefen på gratis sikkerhetsprodukter

Sikkerhetsselskapet Secunia tilbyr nå Secunia Testzone, en samling sikkerhetsrelaterte gratistjenester som IT-ansvarlige kan benytte for å finne fram til sikkerhetsproblemer og sårbarheter i datasystemer tilknyttet Internett.

Sikkerhetsselskapet Secunia tilbyr nå Secunia Testzone, en samling sikkerhetsrelaterte gratistjenester som IT-ansvarlige kan benytte for å finne fram til sikkerhetsproblemer og sårbarheter i datasystemer tilknyttet Internett.

Direktør i Secunia Scandinavia, Niels Henrik Rasmussen, forteller til digi.no at mange IT-ansvarlige etterlyser et samlet sikkerhetsverktøy for å skaffe kunnskap om sikkerhetsbrister og sårbarheter i deres nettverk og systemer.

Secunia har derfor opprettet en gratistjeneste som alle kan benytte for å identifisere og løse sikkerhetsbrister og angrep mot brukernes datasystemer.

Secunia Testzone, som tjenesten heter, består av tre ulike deler.

  • Sårbarhetsskanneren tester nettverket til brukeren etter bestemte parametere for å finne sikkerhetshull. Dette kan være hull som ikke ble lukket med de siste oppdateringene fra produsenten, eller hull som er forårsaket av konfigurasjonsfeil. Det som kreves for å kjøre testen er at man fyller ut et skjema på Secunias nettsted. Deretter vil nettverket i løpet av få timer bli skannet. Til slutt blir en rapport om eventuelle sårbarheter bli sendt til IT-administratoren eller andre som igangsetter testen
  • Browser Checker er et verktøy for å teste eventuelle sikkerhetshull i den enkelte brukers nettleser. Slike hull kan utnyttes til virus- og hackerangrep. Tjenesten skal gi brukeren en idé om hvor sårbar nettleseren er, samt gi en oversikt over hvilke plug-ins og oppdateringer den mangler for å gjøre den mer sikker for bruk på Internett. Så langt det er mulig vil tjenesten også komme med tips og råd om hvordan en slik tetting av sikkerhetshull og oppdatering av programvaren vil kunne gjøres
  • I tillegg består tjenesten av en nettbasert antivirusskanner levert fra Panda Software, Denne benytter blant annet en heuristisk metode, slik at den også skal kunne finne hittil ukjente virus.

- Testsonen er på ingen måte ment som en erstatning for sikkerhetsanalyser og lignende, men den er et godt supplement som den IT-ansvarlige kan benytte for å få et forhold til sikkerhetsnivået i sin virksomhet, mener Rasmussen.
Til toppen