Byråkrati mot summetone i New Orleans

Mobiloperatører venter fortsatt på å få godkjent nødtiltak for å gjenopprette tjenester i New Orleans.

Mobiloperatører venter fortsatt på å få godkjent nødtiltak for å gjenopprette tjenester i New Orleans.

Orkanen Katrina og den påfølgende flomkatastrofen i delstatene Louisiana, Mississippi og Alabama sist mandag, raserte telekommunikasjonene i hele området.

Torsdag kveld førte den vedvarende mangel på summetone til en offentlig erklæring fra Louisianas guvernør Kathleen Babineaux Blanco der hun kvestet telekomoperatørene. Hun sa at alt av samband var helt nede, det gikk ikke an å bruke mobiltelefon, og man kunne ikke sende tekstmeldinger eller andre mobile tjenester.

Fredag kveld bekreftet amerikanske medier at summetonene stadig var borte.

Lørdag kveld meldte mobiloperatøren Verizon Wireless at den jobbet på spreng for å gjenopprette tjenesten. I Baton Rouge og på Louis Armstrong-flyplassen i New Orleans skulle mobiltjenesten endelig fungere normalt, mens den fungerte «bedre» i Mobile, Biloxi og New Orleans.

Verizon meldte at opp mot 20 mobile master – kjent som «cow» eller «cell on wheels» – var klare til montering, men at man fortsatt ventet på godkjenning fra sentrale og delstatsmyndigheter.

Flere steder hadde man vært nødt til å utplassere aggregater for å få strøm til mastene.

I samlingssteder for flyktninger er det opprettet spesielle ordninger for å styrke forbindelsen og tilby gratis lading, samtaler og telefonapparater til nødstilte.

I en oversikt nylig sendt ut av Reuters, heter det at T-Mobile har delvis gjenopprettet tjenesten i New Orleans, blant annet gjennom en mobil enhet med eget aggregat på et hotelltak, og at nettet deres fungerer normalt fra oppsamlingssteder for flyktninger og fra flyplassen. Sprint Nextel ville ikke gi detaljer, men opplyser at de har tatt spesielle tiltak for å gjenopprette sin tjeneste. En talsperson for Cingular Wireless sa selskapet ikke kan kommentere situasjonen foreløpig.

    Les også:

Til toppen