Bytt leverandør på dagen

Tilsynet tvinger gjennom raskere mobilbytte.

Bytt leverandør på dagen
Det skal nå ikke ta en uke før du kan bytte fra en mobilleverandør til en annen. Post- og teletilsynet har endret regelverket for å ytterligere øke konkurransen. Bilde: Swish

I juni i år byttet 65.000 mobilnummer operatør, og muligheten å ta med seg nummeret til en ny og bedre (billigere?) mobiloperatør har gjort konkurransen i markedet hardere. Nå har Post- og teletilsynet skrudd ytterligere opp konkurransekrana.

I dag tar det nemlig rundt syv dager å bytte operatør, dersom man skal ta med seg nummeret. Tidsfristen har vært uendret i ti år. Nå vil de endres, skriver tilsynet i en melding.

– I den nye bransjenormen vil mottakende tilbyder kunne sette at avgivende tilbyder kun skal ha åtte timer tilgjengelig, inkludert to timer responstid, før porteringen skal være gjennomført. Tidligere tok en portering minst syv virkedager, inkludert inntil to virkedager som avgivende tilbyder hadde på å godkjenne porteringsbestillingen, skriver Post- og teletilsynet i meldingen.

Allerede fra midten av oktober vil sluttbrukerne få tilgang til tjenestene hos en ny leverandør allerede neste dag, etter at man har inngått avtale om nytt abonnement. Men det skal også være mulig for kunden å utsette porteringstidspunket dersom det er ønskelig.

    Les også: