JUSS OG SAMFUNN

Bytter uforståelig navn

Prosjektet for å samle eID i én infrastruktur døpes om.

9. sep. 2009 - 09:01

Det mangler ikke på tilbydere av eID, men det er lite brukervennlig å måtte forholde seg til forskjellige leverandører avhengig av hvilke tjenester du vil benytte.

Myndighetene utvikler derfor en felles infrastruktur for eID, som skal håndtere private aktører som Buypass og BankID, så vel som offentlige eID-løsninger og det kommende nasjonale ID-kortet.

Dette har det vært jobbet med i mange år, men prosjektet har de siste årene vært kjent som det såkalte samtrafikknavet.

Den overmodne løsningen er forsinket, men skal etter de siste opplysninger stå klar til bruk i løpet av neste år, dog under nytt navn.

Samtrafikknavet døpes nemlig om.

Navnet skjemmer ingen, som det heter, men i dette tilfellet har prosjektnavnet etter det digi.no erfarer vært lite forståelig for mange.

Det jobbes for fullt med eID-løsningene. ID-porten blir klar sent i 2010, forsikrer Difi-sjef Hans Christian Holte. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Det jobbes for fullt med eID-løsningene. ID-porten blir klar sent i 2010, forsikrer Difi-sjef Hans Christian Holte. Bilde: Marius Jørgenrud

- Vi har skiftet navn på samtrafikknavet, nå kaller vi det ID-porten, sier leder av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), Hans Christian Holte til digi.no.

- ID-porten skal sørge for en samkjøring av offentlige tjenestetilbydere. Det store poenget er at det skal bli færre varianter av e-ID og ikke flere. Alternativet til en slik ID-port er at hver offentlige virksomhet lager sin egen løsning. Tanken er at brukere av Nav, Lånekassen eller hva det måtte være får en gjenbrukbar inngang som du etter hvert får et fortrolig forhold til.

Har forsikrer at fremdriften stort sett går etter planen, og det jobbes for fullt med eID-løsningene.

- Mot slutten av 2010 skal ID-porten være på plass, lover Holte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.