BEDRIFTSTEKNOLOGI

C-Pen 600 leser og oversetter på direkten

Den nye C-Pen 600 fra C Technologies kan lese direkte fra en trykksak, lagre opplysninger i en løpende notatfil eller adressebok, og oversette eller forklare ord og uttrykk som leses. På et halvt sekund per ord , ifølge leverandøren.

Eirik Rossen
7. feb. 2000 - 10:14

Det svenske selskapet C Technologies tilbyr en rekke intelligente "lesepenner". Det dreier seg om penn-formede intelligente skannere med innebygget ordgjenkjenning og tilpassede applikasjoner.

C-Pen 600 fra C Technologies AB.
C-Pen 600 fra C Technologies AB.

Den nyeste modellen C-Pen 600 erstatter C-Pen Original. I tillegg til de vanlige innlesingsapplikasjonene, leveres den med oversettelsesapplikasjonen C Dictionary.

CD-ROM-en som leveres med pennen, inneholder seks store toveis ordbøker fra Norstedts Ordbok AB og Oxford University Press. Lisens for en av disse ordbøkene følger med pennen. Lisenser for andre ordbøker kan lastes ned fra hjemmesiden til C Technologies. Ordbøkene som er tilgjengelige i dag er:

  • Fra Oxford: engelsk-tysk-engelsk, engelsk-fransk-engelsk, engelsk-spansk-engelsk, engelsk-italiensk-engelsk
  • fra Norstedt: svensk-engelsk-svensk, svensk-tysk-svensk, svensk-fransk-svensk
  • Oxford English Dictionary.

Et antall forhandlere kan også selge lisenser og installere ordbøker direkte i kundens penner.

Pennen kan inneholde opptil 6 MB med tekst. Har du behov for flere ordbøker, må du antakelig installere dem vekselvis. Ord oversettes på et halvt sekund, lover leverandøren.

I skrivende stund var markedsavdelingen i C Technologies ikke tilgjengelig for kommentar om eventuelle planer for norske utgivelser.

Les mer om lesepennene fra C Technologies:


Skal det være en penn som sender SMS, e-post og faks?
Billigversjon av C-Pen
Elektronisk penn med innebygget ordbok
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.