RESULTATERFINANS

CA gjør sitt femte oppkjøp i nettskyen

Legger opp til å pensle om alle sine produkter og tjenester.

26. mars 2010 - 15:16

Siden juni i fjor, har CA i tur og orden gjennomført fem oppkjøp av spesialister på nettskyteknologi. I går kom meldingen om at kjøpet av 3Tera, som ble kunngjort i slutten av februar, nå er fullført.

I juni 2009 ble Cassatt en del av CA. Selskapet er spesialist innen automatisering og fornyelse av datasentraler. Så fulgte NetQoS i september 2009, spesialist innen nettverksytelse, og Oblicore i januar i år. Oblicore leverer løsninger for IT-drift etter avtalte tjenestenivåer.

Denne måneden kom det hittil største av CAs nettskykjøp, da Nimsoft ble overtatt for 350 millioner dollar. Nimsoft er en spesialist på driftsbesparende overvåking av store datamiljøer, beregnet på selskaper som skal levere IT-tjenester med garantert kvalitetsnivå. Nimsoft stammer fra norske Nimbus Software som ble etablert av Dag Lund og Anders Grindland i 1998. I 2004 slo de sitt selskap sammen med sin amerikanske partner Converse Software for å danne Nimsoft. Lund og Grindland var i sin tid kollegaer først i salige Norsk Data, så i Dolphin Server Technology, og til slutt i Sysnet.

3Tera er et langt mindre selskap, som ifølge analyseselskapet 451 Group skal ha kostet CA rundt 90 millioner dollar. De holder til i Aliso Viejo i Orange County i den amerikanske delstaten California, og teller et tjuetalls ansatte.

Deres produkt er teknologi for å pakke store applikasjoner i virtuelle maskiner tilpasset hypervisoren til Xen. Pakkene legges inn i en katalog døpt «AppLogic»: Derfra kan de lett fordeles til både private og offentlige nettskyer.

Ifølge CA gir denne teknologien anledning til å tilby applikasjonsstacker på forespørsel, på en fleksibel og pålitelig måte.

CA sier de tar sikte på å gjøre AppLogic tilgjengelig for to andre hypervisorer, henholdsvis VMware ESX og Microsoft Hyper-V.

Nestleder i CA Chris O'Malley sa i forrige uke i et intervju med Information Week at selskapet er beredt på å pensle om alle sine produkter og tjenester med tanke på nettskyen. I pressemeldingen som kunngjør fullføringen av kjøpet av 3Tera, vektlegger han poenget med at tilbydere av tjenester i nettskyen må kunne dokumentere tjenestenivået overfor sine kunder, og sørge for enklere måter å overføre eksisterende tjenester til nettskyen. Tradisjonelt leverer CA drifts- og overvåkingsteknologi til datasentraler, og trenden blant deres kunder er nettopp en omlegging av arkitekturen til nettskymodellen.

I den nyeste Global Information Technology Report fra World Economic Forum er et helt kapittel viet følgene av «cloud computing» for verdensøkonomien.

– [Cloud computing] vil få en avgjørende innvirkning på kostnadene til alle næringer som gjør bruk av maskinvare og programvare. Det vil følgelig få en indirekte men vesentlig påvirkning på ny næringsvirksomhet og på makroøkonomien på nasjonalt nivå, heter det blant annet.

Forumet venter at overgangen til nettskymodellen vil skape en million nye arbeidsplasser i EU.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.