RESULTATERFINANS

CA holder koken i omleggingsfase

Stabil vekst mens man forbereder seg på større satsing i nettskyen.

14. mai 2010 - 10:47

Tallene som CA offentliggjorde onsdag for marskvartalet, det siste i regnskapsåret 2009–2010, viser 7 prosent vekst i omsetning, til 1,1 milliarder dollar, og 55 prosent vekst i nettoresultat etter skatt, til 101 millioner dollar.

Resultatene var noe dårligere enn analytikerne hadde ventet. De reagerte også på at CAs egen prognose for omsetningen i 2010–2011 er mindre enn deres: 4,5 til 4,6 milliarder dollar mot 4,61 milliarder dollar.

I 2009–2010 oppnådde CA en omsetning på 4,35 milliarder dollar, 1,9 prosent bedre enn året før. 4,6 milliarder dollar representerer en vekst på 5,7 prosent, og kan oppfattes å uttrykke forholdsvis beskjedne forventninger til CAs uttalte satsing på nettskyen, som er styrket av fem ulike oppkjøp det siste året, blant annet av tidligere norske Nimsoft for 350 millioner dollar i midten av mars. Nimsoft er etterkommer etter salige Norsk Data.

CAs nettoresultat for hele året 2009–2010 er 771 millioner dollar, 15 prosent bedre enn året før.

CA melder at selskapets president og «chief operating officer» Michael Christenson fratrer alle verv per utgangen av mai, og at han ikke vil bli erstattet. Det oppgis ingen forklaring for dette, noe som antakelig bidro til å forsterke det negative inntrykket fra tallene og prognosene.

Ulike anonyme kilder sier til Wall Street Journal at Christenson var «skuffet» over ikke å ha blitt utnevnt til toppsjef i januar da styret stokket om på toppledelsen, og foretrakk styreformann Bill McCracken etter først å ha signalisert at de ville satse på en utenfor selskapet. Christenson skal ha gått med på å bli i CA til årsregnskapet var presentert, og skal ha søkt på en stilling som finansdirektør i et annet stort selskap.

Da McCracken tok over i januar i år, kunngjorde han en nedbemanning på 1000 av i overkant av 13 000 årsverk. Disse besparelsene har slått positivt ut i regnskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.