RESULTATERFINANS

CA kaprer en viktig arv fra Norsk Data

Kjøper Nimsoft for 350 millioner dollar.

11. mars 2010 - 08:09

CA melder at de er i ferd med å kjøpe Nimsoft for 350 millioner dollar. Nimsoft er en spesialist på avanserte overvåkingssystemer, beregnet på selskaper som skal levere IT-tjenester med garantert kvalitetsnivå.

Poenget for CA er å styrke sin stilling innen nettskyteknologi og -tjenester, samt skaffe seg kunder blant det amerikanerne kaller små og mellomstore bedrifter. Nimsoft har rundt 800 kunder i denne kategorien, vesentlig i USA og Europa. CA selv presiserer at de er opptatt av å vinne fotfeste hos vekstbedrifter med en årlig omsetning på mellom 300 millioner dollar og to milliarder.

CA antar at overtakelsen av Nimsoft kan fullføres innen utgangen av måneden.

CA har nylig kjøpt tre andre spesialister på nettskyteknologi: Cassatt, NetQoS og Oblicore.

Nimsoft stammere fra Nimbus Software som ble etablert av nordmennene Dag Lund og Anders Grindland i 1998. Lund og Grindland var kolleger i Norsk Data, den store norske minimaskinleverandøren som druknet på 1990-tallet. De samarbeidet siden i Dolphin Server Technology, et selskap som videreførte en del av Norsk Datas grunnleggende teknologi, og gikk så begge over til Sysnet.

Nimbus fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2003 da de inngikk et partnerskap med et nyopprettet amerikansk selskap, Converse Software. De to partnerne slo seg sammen året etter for å danne Nimsoft.

Nimsoft markedsfører sine produkter og tjenester under varemerket «Unified Monitoring». Sammenliknet med tradisjonelle overvåkingsprodukter, skal Nimsoft kunne redusere de samlede driftskostnadene i IT-miljøer med opptil 80 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.