RESULTATERFINANS

CA kjøper tjenestesimulator for nettskyen

Verktøy fra ITKO brukes til å utvikle og teste sammensatte applikasjoner.

30. juni 2011 - 10:57

CA Technologies melder at de har avtalt å kjøpe ITKO for 330 millioner dollar kontant.

ITKO leverer en plattform, Lisa, for utvikling og testing av sammensatte applikasjoner i nettskyen, gjennom en metode som går ut på å simulere tjenester underveis.

Lisa-brukere opplever en smidig, rask og enhetlig prosess for utvikling og testing. Nye tjenester kan leveres raskere, med lavere bruk av ressurser og med høyere kvalitet. ITKO mener tjenestesimulering bygger broer over gapet mellom utvikling, test og drift, og innleder en ny epoke med verktøy tilrettelagt for å lage tjenester i nettskyen.

Målgruppen for ITKO Lisa er bedrifter med over 10 milliarder dollar i årlig omsetning og store, heterogene IT-miljøer. Selskapets største kunder topper Fortune-listene over de største bedrifter innen bank, telekom, forsikring, reiser, detaljhandel, vann- og kraftverk samt offentlig sektor.

ITKO ble opprettet i 1999. Lisa har vært på markedet siden 2002. Systemet har 125 kunder. 80 prosent av omsetningen kommer fra USA, resten fra Australia, India og Europa.

CA forklarer at ITKO er en pioner med en teknologi som kan snu opp ned på vante forestillinger.

De vil integrere Lisa med egne verktøy, nærmere bestemt Application Performance Management og 3Tera AppLogic. Den integrerte løsningen vil gjøre det mulig å modellere, samle og legge ut sammensatte applikasjoner raskere og med mindre risiko.

CA peker også på at 90 prosent av målgruppen til ITKO bruker CA-produkter i dag, og at kjøpet bringer med seg partnerskap med Accenture og andre toneangivende systemintegratorer.

I de tolv månedene fram til 31. mars 2011, hadde ITKO en omsetning på 39 millioner dollar, mer enn dobbelt så mye som i foregående tolv måneders periode. Selskapet har 120 ansatte. Når kjøpet fullføres, vil det utgjøre en egen avdeling i CA. Det ventes at alle ITKO-ansatte blir med til CA. Avdelingen vil få samme ledelse som selskapet har i dag.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.