CA må kutte dypt i staben

CA må kutte dypt i staben

Programvaregiganten CA sliter videre etter mange år med finansielt rot. Nå må selskapet kutte dypt i staben.

Det store programvareselskapet CA (Computer Associates) har gjennom flere år og mange runder slitt med å rydde opp i oppblåste tall og annet finansielt rot. Dette utløste blant annet et fullt lederskifte og etterforskning av blant annet tidligere toppsjef Sanjay Kumar.

Litt ironisk selger selskapet systemer for nettopp sentral administrasjon og drift av IT-systemer og bedre bruk av forretningssystemer.

Bildet selskapet bruker på sin forside på nettet kan også tolkes litt ironisk - en mann som skjuler seg bak bak et ark med et spørsmålstegn - et nok ganske treffende bilde på hva mange investorer nå føler overfor CA.

For to uker siden måtte CA gå tilbake og justere tallene for alle de fire siste årene.

I går la selskapet frem tall som viser at salget stiger svakt, men overskuddet faller til 35 millioner dollar, en tredjedel av resultatet i samme kvartal i fjor.

Samtidig forteller selskapet om nye problemer: Selskapets systemer for å betale ut provisjoner til sine selgere fungerer ikke og har blant annet gitt salgskommisjon til flere selgere, ikke bare den ene som har gjort salget, skriver Wall Street Journal.

For å rydde opp offentliggjorde CA derfor i går at selskapet kutte staben med hele 11 prosent, 1760 personer, noe som kommer til å koste selskapet 200 millioner dollar.

Til toppen