JUSS OG SAMFUNN

CA ormer seg ut av juridisk floke

CA ser ut til å orme seg ut av sine juridiske problemer gjennom en avtale med USAs justisdepartement.

22. sep. 2004 - 10:32

Den amerikanske programvareleverandøren Computer Associates (CA) har ifølge Wall Street Journal inngått en avtale med USAs justisdepartement. Avtalen åpner for at CA slipper siktelse og straff for økonomiske misligheter og motarbeiding av rettslig etterforskning.

CA har erkjent feilposteringer på til sammen 2,2 milliarder dollar, og utga i våres nye tall for regnskapsårene 2000 og 2001. Selskapet mener at all omsetningen var reell, men at store summer ble tilbakeført i tid for å få det til å se ut som om CA nådde sine omsetningsmål for flere kvartaler.

    Les også:

Avtalen med justisdepartementet innebærer at en siktelse for økonomiske misligheter og for å ha motarbeidet etterforskningen, legges på is. Det ventes at CA må betale et visst beløp. Andre tiltak går ut på at CA må underkaste seg en uavhengig kontrollør som skal overvåke selskapets bokføring, og dessuten samarbeide med myndighetene i å få tilbake sluttpakker og andre utbetalinger til tidligere sjefer som har vært innblandet i misligheter.

Fire tidligere CA-toppledere har hittil erklært seg skyldig i økonomiske misligheter. CAs tidligere juridiske direktør Steven Woghin ventes i dag å gjøre det samme, og samtidig avtale å samarbeide med etterforskerne mot å få begrenset straff.

Dette tolkes dit hen at nettet kan begynne å snøre seg rundt CAs tidligere toppsjef Sanjay Kumar og tidligere salgssjef Stephen Richards, de to topplederne som hittil har gått fri for etterforskerne.

Ifølge Wall Street Journal har amerikanske myndigheter de siste årene i stadig større grad inngått avtaler med selskaper for å tvinge fram raskere endringer og samarbeid for å anklage ledere mistenkt for økonomiske misligheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.