BEDRIFTSTEKNOLOGI

CA støtter Linux med Ingres II

Computer Associates vil gjøre sitt relasjonsdatabasesystem, Ingres II, tilgjengelig for Linux. Dette vil være med på å gjøre operativsystemet mer egnet for bedriftsmarkedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juli 1998 - 15:59

Ifølge TechWeb vil CA i første omgang rette Linux-utgaven av Ingres II mot markedet for høyere undervisning, hvor produktet vil framstå som et opplæringsverktøy. Dette skyldes ikke minst at Linux er en svært populært plattform innen disse miljøene. Linux-utgaven vil i første omgang ikke tilsvare den komplette produksjonsutgaven, men til gjengjeld planlegger å gjøre produktet tilgjengelig for gratis nedlasting fra sitt nettsted. Dette er i samsvar med de fleste hva Linux-brukerne hittil har vært vant til.

CA tror også bedrifter og små utviklingsmiljøer vil kunne dra nytte av Ingres II for Linux, spesielt hvis de ønsker å lage prototyper av Ingress-applikasjoner før de utvikler på selve produksjonsserveren.

Koden som er skrevet for Linux-utgaven av Ingres II, vil ifølge TechWeb være fullt flyttbar til andre plattformer. Hvis Ingress II for Linux blir en suksess, vil selskapet vurdere om en fullt utstyrt database skal tilbys.

Den nyeste utgaven av Ingress II, som kom i april i år, tilbyr teknologi for å dele data med andre RDBMS-er (Relational Database management system), støtte for CAs OpenRoad utviklingsverktøy, speiling av data og distribuert prosessering.

De fleste av disse egenskapene vil ikke være inkludert i Linux-utgaven, men grunnleggende databasefunksjoner, slik som distribuert datatilgang, variabel sidestørrelse, låsing på rekkenivå, samt grensesnitt for C, C++ og åpen databasetilknytning, vil være integrert i databasen.

Et problem er at det finnes flere forskjellige varianter av Linux. Når Ingress II for Linux senere dette kvartalet blir klar for levering, vil CA ha sertifisert det for noen av variantene, men ikke alle. De to mest populære, Red Hat og Slackware, vil ifølge TechWeb helt sikkert bli sertifisert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.