CA tar tiden til hjelp

Computer Associates benytter årets CA World til å presentere neste generasjon av Unicenter TNG, som har fått en ny dimensjon - tiden.

Computer Associates benytter årets CA World til å presentere neste generasjon av Unicenter TNG, som har fått en ny dimensjon - tiden.

Unicenter TND ("The New Dimension") etterfølger Unicenter TNG ("The New Generation"). Nytt i nettverksadministrasjonssystemet er at produktet tar hensyn til tiden som faktor: Ikke bare kan en serie begivenheter i et nettverk "spoles" tilbake i tid, men ved hjelp av mønstergjenkjenning og statistikk skal TNG også kunne forutse fremtidige hendelser.

En nettverksadministrator kan dermed via et konsoll få advarsler om kommende problemer, og gjøre de nødvendige håndgrep i forkant.

Unicenter er det svært avanserte nettadministrasjonssystemet som Computer Associates har gjort til mye av en "de facto" standard for nettovervåkning. Det mest iøynefallende med Unicenter er et tredimensjonalt svært brukervennlig grensesnitt som lar nettadministrator "zoome" seg inn på ethvert punkt i nettet. CA søker å la alle slags enheter, fra superdatamaskiner til kjøleskap, kunne overvåkes via systemet.

I TND, som skal lanseres "en gang i løpet av 1999", som toppsjef i selskapet Charles Wang sier, skal brukere i tillegg til å kunne studere nåsituasjonen, samt gjøre begrensede tilbakeblikk i tid, kunne skue inn i fremtiden.

CA tar i bruk neuralteknologi for å få dette til. Nevrale nettagenter farter omkring i nettet ditt hvor de lærer, forutser og endog løser problemer før de er blitt et problem. Dette gjøres ved at agentene registrerer mønstre som de senere kjenner igjen og knytter til gitte begivenheter.

- I gamle dager, sier Wang, - måtte en IT-sjef løse problemer så fort som mulig. Det er ikke nok nå lenger: Nå må problemene forutses og løses før de oppstår, slik at ingen avbrekk inntreffer.

"Gamle dager", tar da likevel ikke slutt før en gang i 1999. Bedre forutsigelse av når produktet er klart har åpenbart verken Wang eller noen andre av de 11.000 CA-ansatte verktøy for.

Til toppen