RESULTATERFINANS

Cag avlyser fusjon

Computer Advances (Cag) har avlyst sine oppkjøpsplaner av programvarehuset Profdoc. Prisen ble trolig for høy - Profdoc-aksjen har gått som en jojo siden fusjonsplanene ble offentlige.

Einar Ryvarden
1. mars 1999 - 13:19

Vise-administrerende direktør i Computer Advances (Cag), Per Arne Jensen, har ingen kommentarer til de avlyste fusjonsplanene. Stavanger-baserte Cag fortalte på lille juleaften at de vurderte en fusjon med det Kongsberg-baserte programvareselskapet Profdoc. Selskapet lager programvare for helsesektoren.

Siden Cag offentliggjorde at de ønsker å kjøpe Profdoc, har de to børskursene hoppet sterkt. Profdoc-aksjen hoppet fra fem kroner på lille juleaften til 9 kroner 4. Januar for så å falle og klatre tilbake til 9 kroner.

Cag var et omstridt programvare og konsulentselskap som etter to salg står igjen som et rent ivesteringsselskap. Selskapet har solgt ut programvarevirksomheten Lani til amerikanske Capstar og utfusjonert konsulentselskapet Itera. Inntektene fra hverken Lani eller Itera er inntektsført.

Cag endte opp med et underskudd på 44,3 millioner kroner etter å ha omsatt for 39 millioner kroner. Dette kullsorte bilde retter seg langt på vei opp igjen når Cag får inntektsføre salget av Lani på 200 millioner kroner. Dessuten er Itera med dagens kurs verd 177 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.