RESULTATERFINANS

CAG: Benekter investorrelasjoner

Computer Advances Group (CAG) benekter overfor digi.no ryktene om at sentrale personer i CAG, finansielt eller gjennom andre relasjoner, er knyttet til den ukjente investoren som før jul kjøpte en større post i CAGs datterselskap LANI.

Eirik Flaa
26. jan. 1998 - 15:51

Mandag kom CAG med den endelige bekreftelsen om separat børsnotering av LAN International AS (LANI), der det før jul ble gjennomført en emisjon på 20 millioner kroner. Emisjonen priset LANI til 180 millioner kroner, etter en skjønnsvurdering av CAG-opsjoner som inngikk i kjøpesummen, og ble foretatt av en investor hvis navn ennå ikke er kjent.

Dette har også vært et av ankepunktene på den ekstremt høye emisjonsverdien som priser LANI nesten like høyt som sitt morselskap CAG. Analytikere har overfor digi.no tidligere gitt uttrykk for at dersom sentrale personer i CAG på en eller annen måte skulle være tilknyttet den utenlandske investoren, ville dette svekke troverdigheten av prisingen.

- Dette er ikke tilfellet. Ingen personer i CAG-ledelsen har økonomiske eller andre interesser i investoren. Årsaken til at vi har holdt dette skjult er ene og alene etter ønske fra investoren, sier administrerende direktør i Computer Advances Group, Kristian Larsen, til digi.no.

digi.no har tidligere antydet at emisjonen i LANI var planlagt langt større (6.033.647 nye aksjer) enn det som var tilfellet (2.011.216 aksjer). Det blir også bekreftet at den endelige emisjonen ble foretatt til en høyere kurs enn opprinnelig planlagt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.