BEDRIFTSTEKNOLOGI

CAG går mot strømmen

Mens resten av IT-næringen er inne i en fusjonsbølge, vil norske Computer Advances Group nå skille ut Scan Mac Wæraas i et eget børsnotert selskap; Digital Graphics.

Eirik Flaa
19. juni 1997 - 18:45

Dersom den ekstraordinære generalforsamlingen 3. juli er positiv, vil Computer Advances Group (CAG) fra Sandnes skille ut Scan Mac Wæraas i et nytt børsnotert selskap. Det nye selskapet, som får navnet Digital Graphics (DG), blir dannet gjennom en emisjon der hver CAG aksje gir rett til en aksje i DG.

I tillegg vil det bli utstedt et konvertibelt lån DG fra CAG, der halvparten umiddelbart vil bli konvertert til aksjer av CAG til en kurs 0,70 NOK. En avtale med investorene Øystein Stray Spetalen og Kjetil Sandhaug innebærer at disse umiddelbart vil kjøpe disse aksjene til en kurs NOK 1. Den andre halvparten av lånet vil forrentes med 6 prosent, og har konverteringsrett på aksjer i DG til kurs NOK 1 fram til nyttår.

Administrerende direktør i CAG, Kristian Larsen, forklarer at bakgrunnen for fisjonen er rent forretningsmessig.

- Vi ønsker å konsentrere oss om en type virksomhet. CAG er et rent programvareselskap, mens DG driver med systemintegrasjon i prepress markedet. Det er derfor ikke noe spesielt i at vi ønsker å skilles, sier Larsen til digi. Larsen, som vil fortsette som administrerende direktør for CAG etter fisjonen, legger til at fisjonen ikke vil føre til endringer i organisasjonsstrukturen.

- Digital Graphics vil fortsatt være lokalisert i samme bygning, og ha de samme medarbeiderne, sier Larsen og forteller at den tidligere lederen for Scan Mac Wæraas, Per Arne Fossheim, vil fortsette som leder for Digital Graphics.

Varsler underskudd

Sammen med meldingen om fisjonen, indikerte CAG også at de forventer et underskudd i første halvår. Årsaken til dette er at selskapet har utstedt opsjoner til ansatte som, kombinert med kursstigningen i selskapet, har utløst en arbeidsgiveravgift på tilsammen 1,5 millioner NOK. I tillegg har selskapet den siste tiden lagt mye ressurser i å opprette et nordisk salgsapparat for applikasjons-programvaredelen. Dette er gjort for å møte den økende internasjonale interessen for produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.