CAG kjøper Profdoc

Computer Advances Group kjøper det Kongsberg-baserte konsulentselskapet Profdoc. Dermed forsvinner det minste IT-selskapet på Oslo Børs.

Listen over børsnoterte IT-selskaper ser ut til å bli ett selskap kortere. Hvis styrene i både Computer Advances Group (CAG) og Profdoc sier ja til fusjonen, forsvinner Profdoc ut av børslistene.

Profdoc er et av de aller minste selskapene på Oslo Børs med en kapitalisert verdi på 15 millioner kroner. Profdoc ble børsnotert 28. mai i år til 15 kroner aksjen, men i desember falt kursen ned til under fire kroner.

CAG har vært igjennom en serie endringer og har i dag en kapitalisert verdi på 89 millioner kroner. Den viktigste endringen er salget av datterselskapet LAN International for 200 millioner kroner. LANI lager reklamestyringsprogramvare for kabel-TV og radio.

CAG skal etter den foreløpige avtalen betale eierene av Profdoc 0,571 aksjer i CAG-aksjer for hver Profdoc-aksje. Bytteforholdet er ikke bindende og kan være gjenstand for senere forhandlinger, og det forutsetter at den allerede vedtatte LANI-fisjonen gjennomføres.

CAG og Profdoc jobber for å inngå en endelig fusjonsplan innen 15. januar og slå sammen selskapene i midten av mai.

Til toppen